Header Image
Home / Bespaartips en Wetenswaardigheden / Tips van een elektricien om energie te besparen

Tips van een elektricien om energie te besparen

Wil jij door de stijgende gas- en energieprijzen alles proberen om te zorgen dat de kosten en rekeningen binnen de perken blijven? Dan pak je uiteraard elke tip en mogelijkheid aan om te proberen energie te besparen. Veel mensen hebben op dit moment moeite om rond te komen door de hoge gas en energierekeningen die betaald moeten worden. Elke besparing is dus meegenomen. Hieronder tips van een elektricien van Yes-elektricien.nl om te kunnen besparen op je energieverbruik.

energie besparen

LED lampen

Veel mensen kijken nooit naar de lampen die ze elke avond in huis hebben branden. Echter schelen LED lampen tot wel 90% aan energieverbruik ten opzichte van ouderwetse gloei of halogeenlampen. Vervang dus als je oude lampen door LED lampen en je eerste besparing heb je al zeer gemakkelijk binnen. LED lampen zijn duurder in aanschaf, maar gaan ook nog eens tot wel vijf keer langer mee in tegenstelling tot de oude gloei en halogeenlampen. Tegenwoordig zijn er ook diverse kleuren LED lampen verkrijgbaar, dus je hoeft niet meer in het oude neon achtige LED licht ’s avonds in je woonkamer te zitten, want ook met LED lampen kun je tegenwoordig genieten van een sfeervol licht in huis.

Sluipverbruik

Er zijn heel veel apparaten die bij de meeste consumenten continu in het stopcontact zitten. Echter gebruiken de meeste elektrische apparaten dan nog steeds voor een groot gedeelte stroom. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een TV, wekkerradio of koffiezetapparaat. Door een schakelaar met stopcontacten aan te schaffen kun je met een druk op de knop zorgen dat al deze apparaten tijdelijk uitgeschakeld zijn en ook eenvoudig weer ingeschakeld kunnen worden. Je zit er tenslotte ook niet op te wachten om elke avond alle stekkers er handmatig uit te trekken en deze ’s ochtends weer één voor één in het stopcontact te steken. 

Wil je meer tips om jouw huis te checken op besparingen of om te checken of jouw elektrische aansluitingen in de meterkast allemaal wel up to date werken? Zoek dan online eens naar een elektricien in Deventer als je daar woont, zodat je wellicht met enkele simpele tips nog meer energie en dus geld kunt besparen.

Top