Header Image
Home / Bespaartips en Wetenswaardigheden / Slimme verbouwtips voor een energiezuinige woning

Slimme verbouwtips voor een energiezuinige woning

Wil je de woning verbouwen om energiezuiniger te kunnen gaan wonen? Dit is een slimme zet. De investeringen die je nu doet, zijn straks namelijk de basis waarop je gaat terugverdienen dankzij de lagere energierekening. Het is wel belangrijk om dit goed aan te pakken. Daarom vind je hier een aantal belangrijke verbouwtips.

energiezuinige woning

De slimme aanpak kiezen

Voor elke verbouwing geldt dat werken volgens een plan altijd slimmer is. Een bouwafval container bij Puincontainershop huren is daar een voorbeeld van. Daarnaast is het slim om stap voor stap te bepalen wat je allemaal moet doen. Zo kan je het verbouwen veel soepeler laten verlopen. Wanneer je dit lastig vindt, dan kan je misschien de hulp van de specialist inschakelen. Een puincontainer huren kan gemakkelijk online.

Begin met isolatie

Wil je zeker zijn dat je meer energiezuinig gaat wonen? Dan is het slim om te beginnen met de isolatie. Hiermee kan je namelijk wel hele flinke besparingen doen. Het is dus belangrijk om je gevel, muren, kozijnen, glas en dak aan te pakken. Ook de vloer isoleren kan je heel veel opleveren. Je zal flink geld gaan overhouden hierdoor.

Kies voor zonnepanelen

Het is slim om het dak ook bij de verbouwing te betrekken. Dat kan je doen door er zonnepanelen op te laten leggen. Dat is misschien wel één van de meest aantrekkelijke energiebesparende mogelijkheden die er ligt. Samen met isolatie is het mogelijk om het maximale uit je woning te halen. Check wel eerst je dak.

Werken met een zonneboiler

Op het dak kan je nog meer doen. Daar kan je bijvoorbeeld een zonneboiler plaatsen voor warmwater. Dankzij de zonnecollector kan je water verwarmen. Vooral in de zomermaanden kan je zo dus zorgen voor water dat 100 procent duurzaam is verwarmd. In de winter kan je een warmtepomp benutten.

Een warmtepomp plaatsen

Heb je de woning goed geïsoleerd, dan is het tijd om duurzamer te gaan verwarmen. Dat doe je met een warmtepomp. Je haalt warmte uit de lucht, bodem of het water. De kosten zijn te beperken door de juiste pomp te kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld besparen op de installatie ervan hiermee.

Top