Home / Bespaartips en Wetenswaardigheden / Slimme verbouwtips om je woning energiezuinig te maken

Slimme verbouwtips om je woning energiezuinig te maken

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Dit is immers de manier van de toekomst, waarin de uitstoot van CO2 naar verwachting drastisch omlaag zal gaan. Ben jij iemand die graag mee wenst te gaan in de transitie naar duurzame energie? Als dit zo is, dan bestaat een van de eerste stappen uit het verbouwen van de woning. Veel woningen in Nederland kunnen namelijk veel energiezuiniger zijn, indien de juiste aanpassingen worden gemaakt. Bij de verbouwing is het belangrijk om vakmensen in te huren en over een bouwafval container te beschikken. 

woning energiezuinig maken

Strategie en plan van aanpak

Wat is de strategie die jij wenst te hanteren? Wil je jouw woning in één keer energiezuiniger maken of dit een proces dat je op geleidelijke schaal aan wenst te pakken? Zodra je een strategie hebt gekozen is het mogelijk om een plan van aanpak te bedenken. Dit plan van aanpak bedenken is niet iets wat je alleen hoeft te doen. Een expert met jarenlange ervaring op het gebied van verbouwing is in staat om jou te helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van een plan. Vergeet verder voorafgaand aan de klus niet te kiezen voor een container huren

Isolatie van de woning

Indien jij een stap wenst te zetten richting een energiezuinige woning is het belangrijk om te kijken naar isolatie. Houdt jouw woning voldoende warmte vast? Als dit zo is, draag je bij aan een duurzame wereld waarin warmte niet zomaar verloren gaat, maar in plaats daarvan wordt vastgehouden. Daarnaast is het mogelijk om zonnepanelen op het dak te leggen en op deze manier te voldoen aan duurzame energie opwekken. Voor het isoleren van de woning ben je afhankelijk van dubbele glazen of isolerende kozijnen. Voorafgaand aan de aankoop kun je het isolatielabel van het materiaal lezen. 

Zonneboiler en warmtepomp

Naast de tip om zonnepanelen aan te leggen, kun je tevens kiezen voor een zonneboiler. Dit is een apparaat dat zonlicht kan opvangen en vervolgens kan gebruiken op een manier die volstrekt duurzaam is. Een andere mogelijkheid is het aanschaffen van een warmtepomp, waardoor je minder afhankelijk bent van vervuilend gas. Het is belangrijk om deze plannen vooraf te bespreken met een aannemer, zodat je kunt voorkomen dat er fouten worden gemaakt. Voor de aankopen die je doet geldt dat dit investeringen in de woning zijn. De marktwaarde van jouw huis zal direct stijgen.

Top