Header Image
Home / Bespaartips en Wetenswaardigheden / Hoeveel kun je besparen met een houtkachel?

Hoeveel kun je besparen met een houtkachel?

Als je op zoek bent naar een manier om geld te besparen, is het installeren van een houtkachel misschien wel iets voor jou. Een houtkachel kan namelijk veel voordelen bieden als het gaat om energiebesparing en kostenefficiëntie. Maar wat zijn de precieze kostenbesparingen die je met een houtkachel kunt behalen? In dit artikel beantwoorden we deze vraag voor je. Lees verder om meer te weten te komen over de mogelijke financiële voordelen waar eigenaars van houtkachels profiteren.

houtkachel

Hoeveel je bespaart is afhankelijk van je kachel

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat de besparingen die je met een houtkachel kunt behalen, afhangen van welke soort kachel je koopt. De meeste mensen opteren voor een ouderwetse houtkachel, maar er zijn ook moderne kachels die speciaal ontworpen zijn om brandstof te besparen. Bovendien hebben deze energie-efficiëntere varianten vaak een langere levensduur dan hun traditionele tegenhangers. Hoe beter de kachel is, hoe meer geld je uiteindelijk kunt besparen.

Zorg ervoor dat je kwalitatief hoogwaardig haardhout gebruikt

Nadat je de juiste kachel voor jouw woning hebt gekozen, is de volgende stap om ervoor te zorgen dat je kwalitatief hoogwaardig haardhout aanschaft. Kies bijvoorbeeld voor een hardhoutsoort die langer brandt dan zachthout. Ook is het belangrijk dat je het hout goed bewaart, bijvoorbeeld door het droog te stapelen in een geschikte opslagruimte. Als je er op deze manier voor zorgt dat je kwalitatief hoogwaardig haardhout gebruikt, zul je minder brandstof nodig hebben om je kachel te bedienen.

Tussen de 200 en 1000 euro per jaar kun je besparen

Tot slot is het belangrijk om te weten dat eigenaars van houtkachels tussen de 200 en 1000 euro per jaar kunnen besparen op hun energieverbruik. Dit is afhankelijk van de soort kachel die je koopt, evenals andere factoren zoals het type hout dat je gebruikt en de omstandigheden waarin je woont. Als je alle bovenstaande tips opvolgt, zul je veel geld kunnen besparen met een houtkachel. Wees daarom zeker niet bang om eens wat geld te investeren in een houtkachel van Woodburner. In deze webshop vind je voor elke ruimte in en rond je huis een geschikte kachel.

Top