Header Image
Home / Bespaartips en Wetenswaardigheden / Bespaar op je energiekosten met goede isolatie

Bespaar op je energiekosten met goede isolatie

Met de huidige gas- en energieprijzen is het geen pretje om in een huis te wonen wat niet optimaal geïsoleerd is. Als je dan namelijk je huis lekker warm stookt, vliegt de warmte er via allerlei kanten snel weer uit bij een slecht geïsoleerd huis. Daarom zijn er in de huidige tijd veel mensen met een eigen huis die hun huis willen verduurzamen en goed of beter willen later isoleren. Er is namelijk onderzoek verricht waarbij duidelijk wordt dat een slecht geïsoleerd huis minimaal het dubbele aan kosten kwijt is in vergelijking met een goed geïsoleerd huis. Het wordt dus wel erg aantrekkelijk om eenmalig de kosten uit te geven om je huis te verduurzamen. En zo kom je ook nog eens in aanmerking voor een beter energielabel als je je huis gaat verkopen.

goede isolatie

Mogelijkheden op het gebied van isolatie

De voorbeelden van isolatie die je uit kunt laten voeren is bijvoorbeeld spouwisolatie, waarbij je muren ingespoten worden met balletjes of stukken schuim, waardoor je spouwmuren een stuk beter geïsoleerd zijn, de warmte beter geleidt en de kou beter buiten gehouden houdt. Ook kun je een voorzetwand tegen je buitenmuur aan plaatsen of platen aan de binnenkant plaatsen om daar ook extra isolatie in te krijgen. Tevens kun je je vloer laten isoleren door er isolatieplaten tegenaan te plaatsen of door je kruipruimte te laten vullen met isolatiemateriaal. Er is bijvoorbeeld speciale isolatie voor houten vloeren te vinden op Vloerisolatie-info.nl, dus voor elke vloersoort is er wel een mogelijkheid om te zorgen voor extra isolatie. Als je deze twee of drie aspecten hebt aangepakt, kun je ook het dak nog laten isoleren, door er extra isolatieplaten tegenaan te schroeven en deze vervolgens af te werken met gipsplaten. Ga je dan tot slot voor de kers op de taart? Kies dan voor HR++ glas wat de beste isolatiewaarde heeft op het gebied van glas en ruiten. 

Heb je geen budget om al bovenstaande stappen te doorlopen en uit te laten voeren? Dat is uiteraard te begrijpen en geen enkel probleem. Elke bovenstaande stap die je laat uitvoeren zal al zorgen voor een betere isolatie en een besparing op je gas- en energierekening. Ook als je huis van slechte isolatie naar matige isolatie gaat, zul je zien dat je al een groot deel van je kosten gedurende de jaren zult besparen en de kosten voor extra isolatie snel terug is verdiend. Zo kun je dus gedurende de jaren steeds je huis wat verder verduurzamen en isoleren.

Top